maandag 13 juli 2015

Grootse veranderingen

Het is al een tijdje dat ik een bericht heb geplaatst. Met goede redenen. Er zijn de afgelopen maanden best veel dingen verandert. Grote veranderingen in mijn leven. Dus ook grote veranderingen in mijn plannen.

Laten we maar met de meest recente beginnen. Ik heb een nieuwe baan!

Ja, na 10 jaar bij mijn oude werkgever gewerkt te hebben, is een nieuwe baan zomaar op mijn pad gekomen.

In eerste instantie was ik van plan om in ieder geval de komende paar jaar nog bij mijn oude werkgever te werken. Puur omdat mijn salaris vrij goed is/was en omdat deze zo dichtbij mijn huis is/was.
Ik hoefde elke dag maar 15 minuten te fietsen om op het werk te komen. En de toekomstige school van ons kind ligt ook nog eens op de route.

Maar na 10 jaar heb ik eerlijk het werk wel gezien. Ik blijf maar hetzelfde kunstje uitvoeren, terwijl de druk wel steeds meer wordt opgevoerd. De "crisis" is nog steeds aanwezig. Tenminste, volgens mijn oude werkgever, die mede daardoor steeds meer kosten probeert te besparen en dus voordeeltjes wegneemt.

En als dan een oude collega plots contact met je opneemt en er een mogelijkheid bestaat om een baan te nemen welke minder secundaire arbeidsvoorwaarden heeft (die bij mijn oude werkgever stuk voor stuk wegbezuinigd worden), maar wel 20% meer salaris. Tegen een (waarschijnlijk) mindere werkdruk (omdat het werk veel simpeler wordt). Dan neem je de extra reistijd maar voor lief.

Ik zal waarschijnlijk nu 45 minuten enkele reis moeten afleggen om op mijn nieuwe werkplek te geraken. Dat is wel flink wennen. Maar ik heb nu een maand de tijd om me fysiek en mentaal daar op voor te bereiden. Ik had namelijk nog genoeg vakantiedagen om mijn opzegtermijn van een maand "vrij" te zijn.

1 augustus ga ik weer aan de slag!

(in de tussentijd zal ik hier de aanpassingen van mijn plannen opschrijven)

2 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Als je ergens weer een uitdaging hebt en het leuk hebt is iets langer reizen wel te overzien. En op zich is 45 minuten nog steeds erg netjes, zegt niet dat het even wennen wordt.

  Nog even genieten van het vrij zijn in ieder geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is een grote verandering. Ik had jaren ook al een woon-werk reisduur van 45 minuten gehad. Het is toch wel wennen hoor. Dat is 1 uur van je dag dat je "kwijt" raakt.

   Maar we zien wel hoe het gaat.

   Verwijderen