zondag 3 augustus 2014

Besparen op: droge kleren

Nu we het toch over plafondventilatoren hebben. Ik was helemaal een belangrijk bespaartip vergeten: als je de ruimte (en de tijd) heb, gebruik dan een wasrek in plaats van een droger.

Dat is natuurlijk een alom bekende tip. Maar wat ik ook gedaan heb is in de berghok/washok een plafondventilatortje plaatsen.

Die ventilator (met lamp) had me iets van 30 euro gekost. Als we veel kleren te drogen hebben (en dat hebben) dan gaat de ventilator na het wassen aan. Dat scheelt zo 1 a 2 dagen drogen. En de vochtigheid blijft niet zo hangen in de ruimte.

Uiteraard blijft ie niet 24/7 draaien. We zetten het na het ophangen de was aan, en zetten hem in de ochtend weer uit. Deze verbruikt ongeveer 40 watt in de hoogste stand.

Een leuk bijkomstigheid, de kleren worden zachter. Weet je waarom kleren gedroogd in de tuin zoveel zachter lijken? Naast de zonlicht komt het vooral door de beweging van de kleren door de wind. Dit maakt de vezels zachter.

Nou is de wind afkomstig van een plafondventilator natuurlijk niet zo sterk als de natuurlijke wind, maar het helpt wel.

En het lampje? dat is een ledlampje. Bespaar je toch net dat beetje stroom als je gaat strijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten