woensdag 13 augustus 2014

Vandaag... een vrije dag

Gisteren waren de kids al vroeg in bed. We besloten eens een filmmarathon te doen. Tot laat in de nacht hebben we de Millenium-trilogy uitgekeken.
Vanochtend moest ik wel effe vroeg op om de kids naar school te brengen, maar daarna ben ik weer het bed in gedoken en verder wezen uitslapen. We hoeven toch niet naar werk.

Toen we wakker werden was het al bijna twaalf uur 's middags. We halen de kids op en doen een picknick (ontbijt voor ons, lunch voor hun) in het parkje naast hun school. Hun vriendjes konden helaas niet meeeten, want die moesten naar de naschoolse opvang. 

Na een korte wandeling in het park fietsen we met z'n allen richting bibliotheek om wat boeken te halen.

Thuisgekomen rustten we even uit. Later in de middag maakten we zelf pizza en eten deze gezellig samen op. Wat overgebleven is mogen de kids meenemen naar school morgen. 
De kids ruimen de keuken op zodat zij een sticker kunnen verdienen. Met een volgestickerde spaarboekje mogen ze immers een kadootje uitzoeken.

Als de kids naar bed gaan, gaat mama nog even haar boek uitlezen. Papa gaat na het posten van dit bericht beginnen aan zijn modelbouwprojectje.

Het wordt weer een lange avond...


Helaas is deze avond nog niet gebeurd. 
We hebben geen kids, maar een dochter.
Zij zit niet op school, maar op kinderopvang.
We moesten vandaag nog vroeg op voor ons werk. En morgen ook weer.
Even in de middag een picknick doen hebben we geen tijd voor. Net zo min om uitgebreid eten te bereiden in de avond.

Maar.. hopelijk kunnen we dit bericht over een paar jaar wel plaatsen. Als ons hypotheeklasten flink lager zijn dan de gemiddelde studentenkamerhuur en als de kinderopvangkosten weg zijn. 
Dan werken we beiden misschien een paar dagen minder of helemaal niet. 

Dan... dan kunnen we van elke avond een lange avond maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten