vrijdag 1 augustus 2014

Dromen

Ons plan voor de komende vier jaar is vastgelegd. We leggen in op onze spaarpolis en we lossen onze aflossingsvrije hypotheek af.

En dan? Vier jaar is lang. Maar een beetje dromen mag wel.

Over twee jaar (2016) zal onze dochter op school zitten. Kinderopvang zal dan niet meer nodig zijn. Naast de hypotheek vreten de KDV-kosten het meest weg van onze maandelijks budget.
Als deze wegvallen kunnen we weer flink sparen.

Na vier jaar zullen we met het extra spaargeld extra inleggen om de spaarpremie verder te verlagen.

Hoeveel we dan mogen inleggen met inachtneming van de bandbreedte zullen we moeten overleggen met de bank. Maar ik vermoed dat we deze toch tot de helft van de inleg kunnen terugdringen. 50 euro per maand minder dus.

Naast het verlagen van de premie, kunnen we natuurlijk ook een groot buffer opbouwen. Misschien....  misschien zijn we na 10 jaar wel financieel onafhankelijk.

Met 45 op "pensioen" kunnen. Best wel een aantrekkelijk vooruitzicht.

Maar we kunnen natuurlijk ook besluiten om na vier jaar minder te werken. En nog meer tijd besteden met onze kinderen.
Want de tijd dat kinderen met de ouders willen spelen is maar beperkt.


2 opmerkingen:

 1. Wat leuk om je blog te lezen! Ik woon op dit moment erg goedkoop, maar ben nu aan het sparen om de hypotheek zo laag mogelijk te houden door een aanbetaling (ik neem bewust geen hogere hypotheek). Dus jullie zijn weer een mooi voorbeeld in blogland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! We zijn nog wel constant onze "route" aan het aanpassen. Want er is nooit een pad dezelfde, vandaar de titel van deze blog.

   Het is slim om zelf geld mee te nemen, als het mogelijk is. Maar er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken bij het afsluiten van een hypotheek. Ik heb spijt dat ik voor zo'n lange rentevaste periode heb gekozen, en dan nog ook eens voor de meest inflexibele hypotheekvorm (maar wel de veiligste als je een baan heb) die er bestaat....

   Verwijderen