woensdag 6 augustus 2014

Wij wonen net zo goedkoop als een student

Het is weer het begin van de maand. De officiële cijfers zijn binnengekomen. Onze bank heeft de uiteindelijke kosten na een eerdere aflossing officieel verwerkt. De maanden hiervoor was "nog een maandje oude bedrag" en "er moet nog wat verrekening gebeuren". Maar dit bedrag is nu officieel:

Onze hypotheekkosten zijn voor de rest van het jaar 527 euro per maand. Bruto.

Natuurlijk heb ik dit allang zelf maanden geleden al berekend. Maar nu er toch echt zo'n bedrag op je afschrift staat, dan besef je het pas echt en kan je er echt blij mee zijn.

Nou denk je, waarom zo'n bericht? Het is een mooi laag getal, maar een mooier grens om door te breken is toch 500 euro?

Dat klopt. We kijken daar ook naar uit. Maar we hebben ook een grens bereikt. Iets wat ik toch bijzonder genoeg vind om een blogbericht over te schrijven.

Netto zal dit bedrag namelijk ongeveer 370 euro zijn. En volgens de meest recente cijfers (volgens dit plaatje) zullen we dus net zo goedkoop (of duur) als een student wonen. Alleen dan in een huis in plaats van een kamer.Dat is toch wel iets om trots over te zijn. Iets om te laten bezinken. En iets om over te schrijven.


1 opmerking:

  1. Wij zitten bijna onder de 500 euro bruto grens. Eerste jaar van de hypotheek, nog geen extra aflossingen gedaan. Gaaf hoor dat jullie er ook bijna onder zitten.

    BeantwoordenVerwijderen