zaterdag 2 augustus 2014

Besparen op... tuin en balkonplanten

Elk jaar is weer hetzelfde liedje. De balkon moet weer eens opgefleurd worden. Op en of andere manier overleven meerjarigen het toch niet op onze balkon. Dus hebben we besloten om goedkope eenjarigen te kopen.

De afgelopen jaren wachten we altijd op acties van onder andere bouwmarkten. Als ze weer een overschot van de kwekers overnemen, dan stunten ze met de prijzen. Een hele tray met 6 viooltjes voor 0,50 bijvoorbeeld.

Dit jaar waren de aanbiedingen niet zo interessant. De laagste prijs die we hebben gezien was 1,50. En die Vlijtige Liesjes zagen er niet zo vlijtig meer uit.

Ik ben dus maar eens gaan kijken of we niet direct bij de kweker kunnen halen. En dat kan! Een buurvrouw gaf mij de tip om eens te kijken bij De Lentekriebel, een kweker die ook direct hun plantjes verkopen aan particulieren.

Nou dat is nog eens een goede tip. Bij ons eerste bezoek hebben we 4-5 trays met franse geraniums, vlijtige liesjes en klokplantjes meegenomen. Voor 20 euro! Elke tray heeft 10 potjes.

Even ter vergelijking, zo'n pot Franse Geranium kost bij de tuincentra zo ongeveer 2 euro. Een tray met 6 kleine vlijtige liesjes doet het voor 1,50.

Voor 20 euro is onze balkon dus helemaal volgeplant. Volgend jaar weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten