vrijdag 15 augustus 2014

Het kost elke maand een hoop geld, maar ik ben nu toch wel blij dat we het hebben gekocht

Onze auto dus.

Per maand kost deze ons minimaal 120 euro aan vaste lasten. (80 euro verzekering, 30 euro wegenbelasting, 10 euro parkeervergunning). Brandstof en afschrijving niet meegerekend.

Maar afgelopen week ben ik wel extra blij dat we deze toch hebben gekocht. Want er was een ziekenhuisopname van een gezinslid, waardoor we heel veel van en naar het ziekenhuis moesten rijden.
Met het OV zal een enkele reis makkelijk drie kwartier kosten. Met de auto 15 minuten.

Voor noodgevallen dus onmisbaar. Maar voor het dagelijks gemak is het toch wel belangrijk.

Met de fiets kan ik niet EN boodschappen en ons kind vervoeren. Niet zonder een bakfiets/aanhanger te kopen in ieder geval.

Maar bij de aanschaf hebben we toch wel naar onze portemonnee geluisterd. Het is een Hybride Yaris geworden in plaats van een grotere Auris of (mijn oude leaseauto) een Prius.

Voor de enkele momenten in het jaar dat we die extra ruimte nodig hebben is het gewoon niet waard om een grotere auto te nemen.

Aan de andere kant hebben we wel voor een hybride gekozen puur voor de luxe. Een Toyota Hybride rijdt gewoon heerlijk. Stil, comfortabel en luxeus. Dat je ook nog eens korting op de wegenbelasting krijgt (voorheen gratis) en je zuinig kan rijden is alleen maar mooi meegenomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten